0

Tipy a doporučení

Tipy a triky - rubrika s odbornými materiály o zahradnictví a zelinářství. Radíme, doporučujeme, sdílíme tajemství bohaté úrody a pomáháme pěstovat pevné a silné rostliny.

23 červenec 2024
8

Styl "Old Money" je odmítnutím okázalého luxusu a rychlé módy ve prospěch klasiky a tradičních hodnot bohaté rodiny. Tento styl zdůrazňuje, že bohatství majitelů se neobjevilo včera, ale předává se z generace na generaci.

18 červenec 2024
17

Tropical chic je styl krajinného designu, který kombinuje exotický luxus tropů s elegancí a sofistikovaností doplňků a nábytku.

02 červenec 2024
50

Rododendron je zahradní poklad, který je ztělesněním krásy a půvabu. Jeho bujné květy jsou úžasné a vytvářejí kouzelnou atmosféru. Aby poskytl rododendron dlouhý život, je třeba znát tajemství jeho úspěšného pěstování.

20 červen 2024
65

Levandule - aromatická trvalka odolná vůči suchu. Celé léto zdobí záhony, vytváří krásná květenství a používá se jako koření v kuchyni i v domácnosti. Co je důležité vědět o pěstování levandule?

18 červen 2024
45

Výsadba borůvek je poměrně náročný úkol. Je třeba věnovat velkou pozornost výběru stanoviště a přípravě půdy. Pokud však vše provedete správně, sazenice se jistě ujmou a pak budou plodit až 20 let!

14 červen 2024
67

Pokud si chcete vychutnat skvělou chuť hroznů - neztrácejte čas přemýšlením. Čím dříve je zasadíte, tím dříve můžete sklízet. Réva se vysazuje na jaře a na podzim. Nejlepší doba pro výsadbu je duben.

07 červen 2024
139

Mnohé květiny a rostliny mohou působit jako přírodní odpuzovače hmyzu nebo dokonce jako prostředky proti němu, což je lidstvu známo již po staletí. Chcete, aby se na vaší zahradě nevyskytovali komáři a mouchy? V tomto textu najdete několik konkrétních tipů, jak na to!

05 červen 2024
410

Bohaté kvetení hortenzií nenechá nikoho lhostejným. Tyto oblíbené trvalky ozdobí každou zahradu, dodají jí útulnost a vytvoří všude kolem slavnostní atmosféru. K dosažení tohoto efektu je však zapotřebí jistá dávka trpělivosti.

29 květ 2024
363

Alpská zahrada s jehličnany vypadá jako ostrov divočiny, přesto zůstává nesmírně dekorativní - skutečný horský svah lemovaný stromy, jen v miniatuře. Kameny krásně ladí s nízko rostoucími borovicemi, jalovci a stromy tui. Společně vytvářejí velmi malebný dojem.

16 květ 2024
408

Chřest - oblíbená zelenina, na kterou se těšíme téměř po celý rok. Sezóna těchto zelených trvalek začíná na začátku května. Bohužel si málokdo uvědomuje, že pěstování chřestu je náročné.

  • 1
  • 2
mc visa dhl dpd 123kurier