0

Milovníkům Růží

Užitečné materiály pro milovníky růží: výsadba, péče, prořezávání, krmení. Přehled druhů a odrůd, podrobné informace o popínavých, hybridních čajových, parkových, anglických růžích, jakož i růžích floribunda.

27 červen 2024
101

Moučná plíseň postihuje většinu květin, ale růže jí trpí obzvlášť silně. Nemoc je nebezpečná, ale pokud se včas přijmou správná opatření, lze rostliny zachránit. Prašná plíseň je skupina běžných chorob rostlin, včetně růží pěstovaných na zahradách, ve sklenících a v interiérech.

25 červen 2024
71

Při správné péči v létě rostou a kvetou na stejném místě 10 nebo dokonce 15 let a v létě se mohou na stejném místě pnoucí růže a záhonové růže mohou vydržet ještě déle. Správná letní péče o růže na pozemku nebo v zahradě jim umožní kvést po celou sezónu. Není třeba provádět žádná složitá opatření.

12 červen 2024
62

Snem každého zahradníka je mít exkluzivní zahradu plnou růží. Keře by měly být nejen ve výborném zdravotním stavu, ale měly by také bohatě kvést po celé léto až do prvních pozdních podzimních mrazíků.

31 květ 2024
427

Když se Wilhelm Kordes narodil do generace námořníků a rozhodl se pěstovat růže, jeho rodina jeho rozhodnutí hned nepodpořila. Nyní, o 150 let a 5 generací později, jsou růže z této německé školky známé po celém světě jako jedny z nejlepších růží pro chladné podnebí. 

17 květ 2024
414

Jaro je čas, kdy se zahrada probouzí k životu a růže - královny naší zeleně - začínají další sezónu s novou silou. Abychom se z jejich nádhery mohli těšit po celý rok, musíme se o ně starat již brzy na jaře.

15 květ 2024
456

Růže je rozhodně královnou zahrady, ale aby se plně rozvinula celá její krása, je třeba sazenici a místo pro ni na zahradě řádně připravit. Sestavili jsme pro vás praktický návod, abyste vše udělali správně.


28 jan 2022
1063

Podzim je ten správný čas pro výsadbu sazenic růží. Zjistěte proč. Jaké je správné složení půdy. Jak vybrat ideální místo. Všechna tajemství úspěšného zakořenění - zde.

mc visa dhl dpd 123kurier