Avokádo a vlašské ořechy jsou v hojném množství, takže rozhodně nezůstanete hladoví. Salát se skvěle
hodí na stůl ke kuřecímu masu, pečenému lososu i sendvičům. Lze ho podávat jako přílohu i hlavní chod.
Základní složky:
-
Špenát (čerstvý) - 100 g;
-
cibule (červená) - 1 ks
-
jahody - 200 g;
-
jablečný ocet - 2 polévkové lžíce;
-
¼ avokáda;
-
nakrájené vlašské ořechy - 2 polévkové lžíce.
Jak se připravit:
Jahody nakrájejte na plátky. Nakrájejte čtvrtinu avokáda a cibuli na půlkolečka.
V hluboké míse smíchejte jahody, špenát a ocet. Salát zalijte citronovou šťávou. Navrch naaranžujte plátky avokáda a ořechy.
Užijte si to!